Het begin van ..... - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Jakko Flokstra - WaarBenJij.nu Het begin van ..... - Reisverslag uit Haarlem, Nederland van Jakko Flokstra - WaarBenJij.nu

Het begin van .....

Door: JF

Blijf op de hoogte en volg Jakko

04 Februari 2007 | Nederland, Haarlem

Ja...!! Daar ga ik! Bijna klaar met werken en .… opzoek naar het onbekende in de wereld. Op 19 februari vertrek ik, met een tussenstop op Atlanta, naar Jamaica. Na een paar dagen Jamaica, vaar ik met vrienden een TP52 (racejacht) zo’n 850 NM richting het noorden om uit te komen in Miami (als we het stukje bermudatriangel overleven).
Na een weekje Miami te hebben gehad, vervolgen we de reis met de TP52 weer zo’n 400 NM naar het noorden om in Charleston aan te meren.
24 Maart vlieg ik weer terug naar Amsterdam. Laatste dingen nog even regelen, op het laatste moment (zoals gewoonlijk).

En dan…. Op 27 maart 2007 zal ik de grote onbekende wereld in duiken. Ik vlieg eerst naar Singapore om vanuit daar zonder enige haast en vaste data mijn rondtrek door zuidoost Azië te beginnen. Alleen moet ik wel van 6 t/m 8 april in Kuala Lumpur zijn voor de grandprix van Maleisië (Formule1). Hierna zal ik beginnen om Maleisië te ontdekken en vervolgens via het zuiden van Thailand richting Bangkok te reizen.

In Bangkok neem ik het vliegtuig naar Kolkata (India). Via de oostkust wil ik richting Sri Lanka om daarna met vele omwegen omhoog te reizen naar Nepal. Nepal eenmaal gezien zal ik via Tibet vetrekken naar China. Via het zuiden van China zal ik naar het noorden van Vietnam reizen en afzakken naar het zuiden om na Vietnam, Cambodja te bezoeken. Waar ik daarna aan de noordoost kant Thailand weer binnen zal reizen. Hier zal ik het gebied wat ten noorden ligt van Bangkok ervaren en zal ik daarna vrij snel naar het zuiden afzakken om vervolgens mijn wachtende vliegtuig in Singapore naar Australië te nemen. Landen doe ik dan, naar alle waarschijnlijkheid, in Darwin. Voor Australië heb ik verder nog geen plannen, wel weet ik dat ik vanuit Australië een vlucht neem naar Auckland, Nieuw Zeeland. Na het genieten van Nieuw Zeeland zal ik weer terug vliegen naar Australië, om nog meer te zien van dit mooie land. Tegen het einde van deze hele tour zal ik nog vliegen naar Bali en probeer ik nog met een boot van Java te genieten, om uiteindelijk weer veilig te landen op schiphol.

Dit is mijn globale route voor het komende jaar, met deze site kunnen jullie mij bijna op de voet volgen van de dingen die ik meemaak aan de andere kant van de wereld. Tijdens mijn reis blijf ik natuurlijk graag op de hoogte van jullie dagelijkse dingen en gebeurtenissen, dus chroom niet en stuur af en toe is een mail, zal ik proberen om deze persoonlijk te beantwoorden.

Jakko

• 04 Februari 2007 - 16:52

Jasper:

"varen ik met een paar vrienden een TP52" en bedankt he jakkie

• 04 Februari 2007 - 18:39

Gauke:

Heey!

Geweldig om te lezen hoe het komende jaar er globaal uit komt te zien! zeer gaaf allemaal! Ik ga je site zeker in de gaten houden! Pas goed op jezelf!

gr. Gauke

Gijs:

heej jakko, het is van jamaica naar miami 850nm

• 04 Februari 2007 - 23:05

Mark (Nutte):

sodeju zeg, alles min of meer in detail uitgestippeld, en dat voor zo'n lange tijd! klinkt erg aantrekkelijk allemaal moet ik zeggen! kom je nog wel ff kijken in grunn voor je vertrekt? cheerio!

• 05 Februari 2007 - 08:39

Maayke:

ziet er goed uit Jakko! Dat heb je al behoorlijk gedetailleerd geplant. Maar dan weet je iig zeker dat je wat van de wereld te zien krijgt ;)
    Wel jaloers hoor, zo'n reisje zou ik ook wel zin in hebben.

• 05 Februari 2007 - 09:59

Marjolein:

Uiteraard meer dan jaloers.. Grrrrr.

• 05 Februari 2007 - 14:12

Sybrich:

Ziet er zéér goed uit... ;-)

• 05 Februari 2007 - 21:45

Lieuwe:

Sateh market singapore !!!

• 05 Februari 2007 - 21:50

Willy:

Potverdikkie! Das geen kattenpis... Wat geweldig dat jij je in zo'n avontuur stort! De meesten van ons dromen daar misschien wel eens van, maar durven hun zekerheden niet los te laten. En jij doet het gewoon, super!
    Ik hoop dat het in één woord een topjaar voor je wordt.

Willy

• 06 Februari 2007 - 09:08

Wiesje En Peter:

hallo jakko, wij vinden het een leuk idee om met jouw om de wereld te reizen. veel geluk en gezondheid.We verheugen ons af en toe wat te horen en van ons zullen de berichtjes niet zi opwindend zijn als die van jouw.

• 06 Februari 2007 - 18:12

Zussie:

Ha die grote broer,

Mooi site hoor!! ;-)
    Nog even en dan is het zover.... dan zit je erg verweggie te genieten van de nu nog onbekende wereld. Zussie gaat je wel missen hoor, maar door deze site kan ik je mooi volgen!

Dikke kus Manon

• 06 Februari 2007 - 20:12

Dirkje En Hessel:

Geweldig joh, zo'n avontuur. wij zullen in de gaten houden waar je overal bent, weerkom'n

• 10 Februari 2007 - 19:58

Harry Houtkamp:

Geweldige reis Jakko. Als je in Nepal nog een contact nodig hebt, dan heb ik die voor je.

• 11 Februari 2007 - 16:13

Idsy:

Jakko jonge ik wens je een top tocht toe ten eerste met dat vette bakie van een zieljacht en ten tweede natuurlijk het grootste avontuur gr idsy

• 12 Februari 2007 - 12:23

Jan En Truus:

Hoi Jakko,
    Site ziet er geweldig uit. We hebben er veel respect voor dat je deze uitdaging aangaat. Veel succes en graag tot ziens!
    Jan en Truus.

• 12 Februari 2007 - 18:57

Hotsche & Jacob:

Hoi Jakko,
    perfect plan. Waarschijnlijk heb je voor ons geen plekje meer in je rugzak :) Veel plezier. Als je Kolkata aandoet, geinig restaurant is “Peter Cat” 18 J&M Park Street, vlakbij het YMCA (goedkoop onderdak). Alle goeds tijdens je reizen, we volgen je op de (blog)voet.

• 18 Februari 2007 - 10:39

Hanneke Korteweg:

wat een leuke plannen
    ga zeker af en toe op je site kijken.
    ik wens je veel reisplezier. groeten

• 19 Februari 2007 - 15:21

Henkie & Cisca:

Hey Jakko

Ook van deze kant willen we je een hele fijne reis wensen en we kijken af en toe hier even om te zien wat voor moois je allemaal meemaakt.

Veel liefs van ons

• 20 Februari 2007 - 18:10

Meta:

Hey Jakko, volgensmij ben je net weg?! Nou ja in elk geval heel veel succes
    met je trip, ben benieuwd naar je verhalen!
    Liefs Meta

• 26 Februari 2007 - 11:00

Susanne:

Hoe is je eerste week???? Goede reis gehad? Ik verwacht wel een verslag hoor!
    Liefs Susanne

• 02 Maart 2007 - 17:54

Susanne:

He Jakko,
    Alles goed? Geniet je nog een beetje of heb je na drie weken al heimwee???
    Liefs Susanne

• 02 Maart 2007 - 19:27

Evelien:

Hey,
    Heel veel plezier daar, geniet ervan!
    Groetjes, Evelien

• 04 Maart 2007 - 17:53

Hero:

Sjakko!..
    Ik hoorde dat de wind wat tegen viel, dus lekker dobberren op de oceaan. ;-) ach dat ik je wel toevertrouwd, we hebben de nodige dobberuurtjes naar hull ook overleeft...

Heel veel plezier en een goede trip op die ragbak..

en als ik je eind maart niet meer zie ook met de rest van je reis in azië!

• 07 Maart 2007 - 18:04

Joost :

Jakko, geweldig om je ervaringen op deze manier te mogen lezen! Ben nu al benieuwd naar de volgende etappe. Groeten van Joost S.

• 29 Oktober 2007 - 16:42

Boelens:

Jakko!

Ik ben nu wel eens benieuwd wat je allemaal in Australie meemaakt. De foto;s spreken geen boekdelen dus...schrijven!

Hoe lang blijf je in Australie? Ga je ook een tijdje in sydney doorbrengen en zoek je dan the Famous Jolly Swagman Backpackers op in Kings Cross (red light district) Sydney? Daar heb ik gewerkt!
    in ieder geval veel plezier kerel!!

groeten,

Gauke