Darwin - Reisverslag uit Darwin, Australië van Jakko Flokstra - WaarBenJij.nu Darwin - Reisverslag uit Darwin, Australië van Jakko Flokstra - WaarBenJij.nu

Darwin

Door: JF

Blijf op de hoogte en volg Jakko

29 Oktober 2007 | Australië, Darwin

Korte Update...

Vroeg in de morgen geland in Darwin, na een paar uur slaap op de luchthaven stond ik dan voor de deur van Jenny (eigenaar v/d zeilschool). Dit was de start wat ik al die tijd had gemist, zeilen..!! Na een goed ontbijt, dropte Jenny me af in de stad… en begon een middag van regelen… bankrekening openen en een Australisch werk nummer aanvragen waren de hoofdzaken, zodat ik kon beginnen met werken. De volgende dag was het dan gelijk raak… heerlijk om weer op het water te zijn.

Tussen al het werk op de zeilschool door, opzoek naar een bed in Darwin… maar in het hoogseizoen is dit een grote en bijna onmogelijke klus… hostels, hotels.. niks was vrij. Dus dan maar kijken of je bij iemand in huis een kamer kan vinden, een kamerhuur van 140 australische dollars is niks voor een week. En het enige wat ik nodig heb is iets om op te slapen, want mijn dagen en avonden worden gevuld op de Dawin Sailing Club… Na een week zoeken en nog niks gevonden te hebben, stelde Jenny en Simo (man van Jenny) hun beneden unit beschikbaar met een aparte douche en toilet… Na een opruimbeurt en een insectenbom die vooral de kakkerlakken de das om moest doen, kad ik mijn nieuwe onderkomenn.

Op de zeilschool werkte ik samen met een Franse jongen… Gaetan, gelukkig was zijn Engels beter dan mijn Frans en werd er dus engels gesproken. Maar zelfs als we beide engels spraken konden we elkaar amper verstaan door de marifoon… Please can you repeat it.. was dan ook een veel voorkomende zin. Door de weeks wordt er vooral les gegeven aan scholen en komen er kinderen die niet uit vrije wil een “cursus” volgen.. altijd leuk… hahaha.. Maar een goede tijd was het altijd, vooral met mijn stommiteiten. De eerste weken liet ik veelvuldig de rescue boten op het droge eindigen.. tussen groepen door laat je de boten in het water, maar met een tij verschil van zo’n zeven meter op de ergste dagen loopt het water sneller weg dan je denkt. Toen ik dit aardig onder de knie had, had ik nog steeds niet geleerd om de bang ( het dopje achter in de boot, die het water uit de boot moet houden) te sluiten. Deze grappen hebben me een hoop potten met nutella, bier en champagne gekost… heb ik het nu eindelijk onder de knie zijn er geen lessen meer… nou ja wat doe je eraan..??

’S avonds zijn de zonsondergangen adembenemend… en mooiste is dan ook om met een wijntje en hapjes door de baai te zeilen en te genieten van wat de natuur je geeft… en dat is nog al wat.. op een goede dag zwemmen er schildpadden, dolfijnen, roggen, zeekoeien, vliegende vissen in de baai in overvloed, als je buiten de baai komt is het niet raar als je een krokodil tegen komt op je weg. Te veel van dit leven is natuurlijk niet goed… toch..?? Dus ben ik begonnen met een andere activiteit, kanopolo… Het is moeilijker dan je denkt.. vooral om overeind te blijven…hahah, dus het was de hoogste tijd om de eskimorol te leren.. (still in progress)… vanavond ga ik weer voor een peddel en zullen de puntjes op de i worden gezet voor de eskimorol. Maar wat ik echt leuk vind is een potje golf... op zijn Australisch dan… met de golfclubs word ook de heski met bier en ijs ingeladen… en maal daar huur je een golfkarretje en kros je van de ene verkeerd geslaagde bal naar de andere… zelfs met alle mis geslagen ballen, ballen die niet eens van hun plaats kwamen, was het de grootste lol… en dat alles op je slippers, korte broek en een T-shirt. Zeker voor herhaling vatbaar en kijk ik er al naar uit wanneer ik daadwerkelijk een bal kan raken die met een geplande snelheid en richting door de lucht gaat, want dan wordt het een tactisch spelletje…

Veel mensen ontmoet op de zeilclub, waaronder ook James. James runt een 55ft racejacht voor een eigenaar, begonnen met een beetje werken aan de boot… toen een tochtje… een race en nog een race… en uiteindelijk ga ik de boot, voor een paar race series in Maleisië en Thailand, naar Azië toe varen… 2100NM Een eerste stop zal worden gemaakt op Bali voor meer diesel en eten en dan wordt het waarschijnlijk naar direct naar Port Klang in Maleisie al met al gaat het zo’n twee weken in beslag nemen. Eenmaal daar zal ik met Gijs de boot in orde maken voor de races en zal er zeker wat bier vloeien… de eerste race serie zijn races van eiland naar eiland met op elk eiland een havenrace.. Na een week eindigen we op Langkawi, wat een eiland is tegen de Thaische grens. Daarna zal de boot naar Phuket worden gevaren voor de laatste serie… en dan is het alweer half december en ligt alles nog open… plannen heb ik nog niet gemaakt... maar ideeën in overvloed. Veel jachten vetrekken tegen die tijd naar verschillende bestemmingen, waaronder Sri Lanka… Een ding is zeker.. als ik nog een mooie zeiltrip kan maken zal ik het zeker niet laten, maar wil ook nog meer wil zien van Australië dan Darwin alleen… maar wanneer is de grote vraag…?

• 29 Oktober 2007 - 14:10

Jasper:

he he eindelijk horen we weer iets van de stuge fries ;)

• 29 Oktober 2007 - 19:17

Paulus:

Hee Jakkie,
    Gelukkig ik zie weer bootjes op de foto's!! goed bezig daaro, hier alles goed, ik ben ook weer een beetje aant zeilen op dokters advies....

succes down under!!
    cheers
    Paul

• 29 Oktober 2007 - 19:45

He Beertje:

Wat een mooie foto's de tekst heb ik nog niet gelezen lees binnenkorteven. HOe lang blijf je weg? Ik dacht al bijna dat er wat met je was zo lang duurde het.
    veel plezier.

• 29 Oktober 2007 - 21:39

Zussie:

Ha Bruder,

Ik ben trots op je ;-)... Haha!
    Leuk om je belevenissen weer te lezen!! Alvast heel veel plezier met de wedstrijden. Toy toy toy!

Dikke knuffel Zussie xxx

• 30 Oktober 2007 - 08:58

Nienke:

Het ziet er echt uit alsof jij echt een rot leven hebt :P
    Volgens mij gaat het wel goed met je, en is de dag dat jij weer naar het koude kikkerlandje genaamd Nederland komt, nog vrij ver weg.
    Hier gaat het uitstekend. Woon praktisch gezien in Eindhoven inmiddels, en het bevalt me wel.
    School gaat ook goed, heb m'n eerste praktijktoets meteen even glansrijk gehaald!! Vette shit! Nog even en ik ben echt zuster, hehe
    ik ga weer eens verder leren, want ik heb nu tentamenweek.
    Houdoe, x
    Buuv

• 31 Oktober 2007 - 13:04

Idsy:

Hey jakko man, echt gaaf dit verhaal. Als ik dit lees moet ik zeker terug denken aan de tijd dat ik op curacao bij de zeilschool daar aant werk was. Maar verder erg goed om te horen dat het goed met je gaat en dat je nog heel veel plannen hebt. He maatje ik zal weer aan het werk. Net nieuwe boot hier binnen gekregen dus even invoeren.

He spreek je snel groetjes idsy

• 31 Oktober 2007 - 20:32

Maarten:

He Frieske,

Ik zie dat je weer helemaal in je element bent (zie foto "ik aan het "werk"") Het ziet er super goed voor je uit. Have fun met Gijs en wie weet is het ons aankomende week wel gegund om elkaar te spreken.

Greatz M

• 02 November 2007 - 16:32

Maatje:

gelukkig weer een verhaalt(tje).prachtige belevenissen en geweldige foto's ik kan me voorstellen dat de trip misschien wat langer gaat duren dan gepland.
    veel plezier en tot hore's
    je maatje

• 07 November 2007 - 14:31

Anita:

Hallo Jakko!

Dat leventje ziet er zo toch prima uit voor jou? Geniet lekker verder van alles wat links of rechts of gewoon 'met alles' wat met zeilen en ondernemen te maken heeft!
    Groet uit Zeewolde en tot lezens!!!
    Anita